Saturday, October 30, 2010

KUMpul DANA dengan JUMBLE sale


Penyerahan tapak musolla yang diidamkan akan dibuat InsyaAllah pada 16 November nanti...Tarikh itu amat perlu, untuk merealisasikan ia boleh digunakan pada Ramadhan tahun hadapan, InsyaAllah...bermakna pada 17 Julai 2011, pihak kontraktor perlu menyerahkan musolla yang siap diguna pakai kepada pihak sekolah.
Sebagai orang yang bertanggungjawab dalam menggerakkan aktiviti mengumpul dana dan perlu untuk menyediakan sampai ke angka setengah juta K? bukannya mudah. Dengan modal di tangan 150K setakat ini, adalah merupakan tindakan berani kami untuk menyerahkan kerja-kerja kepada kontraktor...tawakall yang total kepada Allah SWT..BantuanNya sahaja yang memberi perangsang untuk kami terus berusaha.

Usaha terdekat ialah aktiviti Jumble Sale sempena Hari perjumpaan Ibu bapa -guru darjah satu sehingga Tingkatn Lima, pada 13 Novenber 2010 InsyaAllah. Penulis dah mula bersedia dengan bahan yang hendak dijualnya, apa yang ada hanya ada di keliling rumah iaitu anak pokok-pokok bunga, anak ulam raja, kunyit, pandan dll.

Di ruang ini, penulis juga menyeru jika ada para pembaca (yang berdekatan) yang ingin menyumbang anak-anak benih pokok, bolehlah berbuat demikian dengan menghubungi saya atau menghantar terus ke SRI Al-Amin Bangi. Jualan, barang-barang yang boleh diguna pakai juga akan dijual...ia akan diuruskan oleh pihak FASA dan PIBG Sri Al-Amin.

No comments: